OVER ONS

De Stichting Cultuurgebaar organiseert culturele interventies in de wijk en verbindt mensen met kunst en cultuur en met elkaar.

De Stichting

De stichting Cultuurgebaar is op 1 december 2021 opgericht. De initiatiefnemer Carola van der Heijden (Cultuurvlinder) heeft eerder met succes culturele interventies in Mariahoeve gerealiseerd, zoals Portiekkunst en de Buitenkamerworkshops.

Impact

We merken dat we met onze activiteiten impact kunnen maken op deelnemers, vrijwilligers en de omgeving. We tekenen verhalen van wijkbewoners op. Lees hier het verhaal van vrijwilliger Karin.

Bestuur

Carola Kruijswijk, voorzitter
Tessa Coolen, secretaris
Petra de Wit, penningmeester 

Artistiek adviseur: Paul Combrink
Secretariaat: Carola van der Heijden

Initiatiefnemer Carola van der Heijden: “Van cultuur word je een leuker en beter mens! Cultuur is zo breed, het gaat van kunst tot muziek. Cultuur bevordert zingeving. Als je naar muziek luistert of naar een voorstelling kijkt, dan inspireert dat. Het bevordert je creativiteit en je wordt voor even uit je dagelijkse leven gehaald. Cultuur reflecteert ook op de samenleving. Het is een andere manier om met de dagelijkse dingen om te gaan, waardoor je net even een ander soort inspiratie krijgt. Laat je verrassen!”

Jaarverslag 2022

Bekijk hier het jaarverslag van 2022: jaarverslag 2022. Bekijk hier de jaarrekening 2022.

Beleidsplan

 Het beleidsplan van stichting Cultuurgebaar kun je hier lezen.