HET OPPIMP ATELIER

14 Sept – 21 okt 2022, t’Trefpunt, Zwedenburg 147, Den Haag

English please! Download here the english text.

Upcycling, workshops, expositie

Het Oppimp Atelier strijkt dit najaar neer in Mariahoeve. In het Oppimp Atelier kun je je eigen kleding oppimpen onder begeleiding van een Haagse kunstenaar zonder dat er een naaimachine aan te pas komt. Door iets op je kleding te naaien, iets erop te stempelen of door te verven, maak je je eigen T-shirt, broek of jurk leuker. Hierdoor wordt je kleding persoonlijker en gooi je het hopelijk minder gauw weg. Samen zorgen we voor een duurzame wereld!

workshops

Buurtbewoners van jong tot oud kunnen aan een of meerdere workshops meedoen, zoals met folies werken, zeefdrukken, een applicatie maken of een stempel maken en hiermee kleding bedrukken. Ervaring is niet nodig. Neem zelf een kledingstuk mee*. Wij zorgen voor de rest! Er zijn verschillende workshops.
Gratis toegang. Reserveren: info@cultuurgebaar.nl of Carola 06 18424271 of kom langs (vol= vol). Voor de inloopworkshops is reserveren niet nodig!

Programma workshops

Bekijk hier het programma of scroll naar beneden!

Nieuws!

*Er zijn kledingvouchers beschikbaar. Hiermee kun je een kledingstuk ophalen bij de Kringloopwinkel en vervolgens kun je deze kleding oppimpen.

Expositie

Kom een kijkje nemen in Het Oppimp Atelier en bekijk de expositie van de deelnemende kunstenaars. Architect Denis Oudendijk maakt voor ons een ‘hybride catalogus werkstation’. Het wordt bijzonder! Extra open op vrijdagmiddag. Er zijn ook diverse mini-exposities in de wijk. Deelnemende kunstenaars: Marianne Aulman, Laura Snijders, De Naaierij, Lula Valetta, Ilse Versluijs en refunc.

Scholierenprogramma

Rondom het Oppimp Atelier is er een scholierenprogramma met een lesbrief, min rondleiding en workshop. Vraag naar de mogelijkheden: info@cultuurgebaar.nl.

design: Eva Rietbergen

Met dank aan:

Het Opppimp Atelier is een initiatief van Stichting Cultuurgebaar & Cultuurvlinder en is mede mogelijk gemaakt door Cultuurschakel, Gemeente Den Haag, Fonds1818, Postcode Loterij Buurtfonds en alle samenwerkende organisaties o.a. Lichtpuntjes van Mariahoeve, KBC Haaglanden, Kringloopwinkel Den Haag, Middin en Podium Noord.

Informatie

Locatie: Middin, Zwedenburg 147, Den Haag
Open:

Wo: 13.00-16.00 u. inloopworkshop (reserveren niet nodig!)
Do: 19.00 – 21.00 u. workshop
Vr: 9.30 – 11.30 u. workshop en 13.00-16.00 u. atelier open, zelfstandig werken

Volg ons ook op Facebook of Instagram!

Voorproefje tijdens Family Day, wijkpark de Horst, Den Haag