5 JAAR PORTIEKKUNST

5 jaar Portiekkunst!

Expositie bekijken, stemmen en mini- workshops
Ter gelegenheid van 5 jaar Portiekkunst was er afgelopen periode in de Kunstkelder in Mariahoeve drie keer een mini-cursus voor kinderen waarbij ze een eigen (Portiek)kunst maken.

Alle kunstwerkjes presenteerden we tijdens een feestelijke stemdag in de Cultuurwerkplaats van Podium NOORD op zondagmiddag 17 december. Iedereen mocht stemmen op het mooiste ontwerp. De winnende ontwerpen werden gedrukt en hangen binnenkort daadwerkelijk in de portieken. Natuurlijk kregen de winnaars ook een aantal afdrukken mee naar huis. Er is ook een kleine expositie van Portiekkunst te zien in de Cultuurwerkplaats van Podium Noord en in de etalage van Phydos op Denenkamp.

De winnende 4 kunstwerken:

Mini cursus Mijn stad, Maak je eigen (Portiek)kunst

Foto: eerste Portiekkunst van Christian Morales/ Foto scholier Salima El Boujdiani van College St Paul met winnende ontwerp 2020/ winnende ontwerp in de infokastjes van scholier Bradley Rutgrink, College St Paul in 2022.

Portiekkunst bestaat 5 jaar! Portiekkunst is een initiatief van wijkbewoner Carola van der Heijden (Cultuurvlinder) en stichting Cultuurgebaar in samenwerking met o.a. Staedion, Destiny Social Events, Podium Noord en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.