5 JAAR PORTIEKKUNST

Kom je naar de feestelijke stemdag in Podium NOORD op zondag 17 dec?

Expositie bekijken, stemmen en mini- workshops
Ter gelegenheid van 5 jaar Portiekkunst was er afgelopen periode in de Kunstkelder in Mariahoeve drie keer een mini-cursus voor kinderen waarbij ze een eigen (Portiek)kunst maken.

Alle kunstwerkjes presenteren we nu tijdens een feestelijke stemdag in de Cultuurwerkplaats van Podium NOORD op zondagmiddag 17 december. Iedereen mag stemmen op het mooiste ontwerp. De winnende ontwerpen worden gedrukt en hangen daadwerkelijk in de portieken. Natuurlijk krijgen de winnaars ook een aantal afdrukken mee naar huis.

Gratis mini workshops
Tijden de stemmiddag kun je de expositie bekijken en je stem uitbrengen en is er daarnaast van alles te doen. Deelname is voor jong en oud en gratis! Ook mensen die niet eerder betrokken waren bij de mini cursus, zijn welkom. Wat kun je doen:

  • Pimp je kleding in het Oppimp Atelier of maak een klein schilderijtje van stof. Maak kennis met het Oppimp Atelier van Cultuurgebaar;
  • Kerstkaarten schilderen met aquarelverf;
  • Demonstratie/workshop van kunstenaar en docent Saber Javanmard.

Feestelijke stemdag
Zondag 17 dec. 14.00-16.00 u. in Podium NOORD
Stemmen kan tot 15.30 uur!
Ametishorst 425, Den Haag
Gratis toegang, reserveren niet nodig!

Mini cursus Mijn stad, Maak je eigen (Portiek)kunst

Hou je van tekenen en lekker creatief bezig zijn?
In de Kunstkelder is er een gratis mini-cursus Maak je eigen Portiekkunst o.l.v. een Haagse kunstenaar.

Samen ga je aan de slag met tekenen, stempels of andere technieken en maak je een eigen portiekkunst. Van alle kunstwerkjes stellen we een expositie samen. Iedereen kan vervolgens stemmen op het mooiste of leukste kunstwerk. Het winnende ontwerp wordt gedrukt en komt later in verschillende portieken in Mariahoeve te hangen! 

Foto: eerste Portiekkunst van Christian Morales/ Foto scholier Salima El Boujdiani van College St Paul met winnende ontwerp 2020/ winnende ontwerp in de infokastjes van scholier Bradley Rutgrink, College St Paul in 2022.

Doe je mee?

Cursus Maak je eigen Portiekkunst
Locatie: Kunstkelder, Catharinaland 388, Den Haag

Cursus 1
4-6 jaar kids met een begeleider olv Jerney de Wilde
3 x op zondagmiddag 14.00-15.30u.
29 okt/ 5 nov/ 12 nov

Cursus 2
Kids vanaf 7 jaar olv Saber Javanmard
3 x  zondagmiddag 14.00-16.00 u.
19 nov/ 26 nov/ 10 dec

Cursus 3
Kids vanaf 4 t/m 12 jaar (< 6 jaar wel met begeleiding) o.l.v. Laura Snijders
3 x donderdag 15.00-17.00 u.
30 nov, 7 en 14 dec.

Gratis! Wel graag reserveren: info@cultuurgebaar.nl of bij Destiny 06 58770179

Feestelijke stemdag: zo. 17 dec. in Podium Noord
Op 17 december kan iedereen komen stemmen op het mooiste en leukste ontwerp in Podium Noord ( locatie Cultuurwerkplaats, Ametishorst 425, Den Haag). We maken er een gezellige middag van met ook allerlei creatieve activiteiten. Meer info volgt.

Portiekkunst bestaat 5 jaar! Portiekkunst is een initiatief van wijkbewoner Carola van der Heijden (Cultuurvlinder) en stichting Cultuurgebaar in samenwerking met o.a. Staedion, Destiny Social Events, Podium Noord en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.